MANİSA SOMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ZİNCİR NO: 2015 / 79 SİVİL SAVUNMA PLANLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR (14 VE 15.MADDELER EKLENDİ.)

TÜM OKUL VE KURUMLAR 14 VE 15.MADDELER EKLENDİ.
ZİNCİR NO: 2015 / 79  SİVİL SAVUNMA PLANLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR  (14 VE 15.MADDELER EKLENDİ.)

İVİL SAVUNMA / TEDBİR PLANLARININ   YAPILMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞ OLUP;PLANLARIN BU KONULAR DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANMASI İÇİN GEREĞİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİM.

                                 HALİL CAN-ŞUBE MÜDÜRÜ

ÖRNEK PLAN İÇİN TIKLAYINIZ

SİVİL SAVUNMA / TEDBİR PLANLARININ   YAPILMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR LİSTESİ 

1- 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu gereğince, DAİRE VE MÜESSESELER İÇİN SİVİL SAVUNMA İŞLERİ KILAVUZU’NA göre;   Personel mevcudu  olan okul/kurumlarımızın (LİSE) 7 servisli SİVİL SAVUNMA   PLANI, Personel mevcudu sivil savunma planı yapmaya yetmeyen okul/kurumların (ilkokul,ortaokul,anaokulları,kurslar,merkezler,dershaneler v.b.) ise 4 servisli TEDBİR PLANI düzenlemesi gerekmektedir.

2- Ortalama mevcudu yeterli olmayan (15 yaşın üstü mevcudu 10 ve daha az olan) okul/kurumlarımızın sivil savunma ve tedbir planı yapmayıp, kurum için belirtilen tedbirleri almaları gerekmektedir.

 

3- Servislerin  oluşturulması ve ekip  sayıları  konularında DAİRE VE MÜESSESELER İÇİN SİVİL SAVUNMA İŞLERİ KILAVUZU esaslarına mutlaka uyularak  yapılmalıdır.Ayrıca 3. Bölümde Sivil   Savunma Servisler Kuruluş çizelgesi oluşturulan ekip sayıları ile tutarlı olmalıdır.

4- Mevcut belirlenirken 16 yaşından gün alan öğrenciler de dikkate alınır ve Sivil Savunma Planlarındaki ekiplerde (Kontrol ve Karargah servisi hariç )   görevlendirilebilirler.

5-Sivil Savunma Planının  8. sayfada 6. Maddesinde yer alan  müessesenin hassas ve hasar bölgeleri içindeki yeri durumunu gösteren kılavuzluk sorusu    aşağıdaki gibi yazılmalıdır.  Kılavuzluk: ……… Mahalle muhtarlığı,    Baş kılavuzluk:……….Polis Merkezi,                 Şef Kılavuzluk:………İlçe Emniyet  Müdürlüğü olmalıdır.

6-Planlardaki ekip personel listeleri doldurulmalı ve personele imzalatılmalı,

7.Bir personel tek ekipte (Mükerrer görevlendirilmemeli) görevlendirilmelidir.

8-Donatım ve İkmal Cetvelinin  5 yıl esas alınarak       doldurulmalı,

9-Karşılıklı Yardımlaşma Protokolü en yakın ve okul ile uyumlu kurum arasında imzalanmalıdır. İmzalar eksik olmamalı.

10-Kat krokileri basit olarak yapılmalı öğrencilerin bile anlayacağı şekilde düzenlenmeli, ,yangın malzemelerinin yerleri,acil çıkış yönleri belirlenmiş olarak plana eklenmeli, vaziyet krokisi de cadde ve sokak isimleri belirtilerek düzenlenmeli,

11.   Ayrıca okul/kurumun iletişim bilgilerine  de planda güncel olarak yer verilmelidir.

12.ONAYLI    SİVİL SAVUNMA ve TEDBİR PLANLARI  5 yıl geçerlidir.

12.  13- Planlarda çok önemli değişiklikler olması durumunda, yılda bir kez güncelleme yapılmalıdır.Güncellemelerde sadece değişiklik olan sayfalarından 2 adet çıkartılmak suretiyle ,bir nüshası okuldaki plana ,1 adedi ise ilçede bulunan plana takılacak,İl MEM ‘e gönderilmeyecektir.

1    

        Planlar,formatlarındaki bilgilere göre doldurularak, 2 adet düzenlenmeli ,telli dosyalara yerleştirilerek ve gerekli şekil şartlarına riayet edilerek (her sayfa mühürlü ve paraflı, gizli kaşeli,el yazısı ile hazırlanmadan…) ,

        14-Plan Yazıları mutlaka dys üzerinden gönderilmeli,planlar ise;2 nüsha olarak,ilçe kuryesi ile elden gönderilmeli.

        15-SİVİL SAVUNMA PLANLARI HAZIRLANDIKTAN SONRA; okul veya kurum tararfından öncelikle  sivilsavunma45@meb.gov.tr adresine gönderilecek;ön onay alındıktan sonra planlar dosyalanıp  gönderilecektir.

Atatürk Cad. No75, 45540 Soma/Manisa Soma Öğretmenevi Yanı - 0236 613 20 14 ve 0 236 613 62 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.